Curang?!

12:54 PM Edit This 0 Comments »
look at that pict and fikir



curang.....yes....its happen kat mana2 pun kan.....i feel u girl....kesian. bila bc status tu trs pm dia tanya...ru ok? my advice is...be strong...everything happen for a reason and u deserve better. wpunnn dr dulu lg waktu dia dengan the boyfie....most of the friends x agree...sebab boleh nmpk tau lelaki tu cmne...but....yerlah pompuan ni bila dh syg....telan je lah kan....tp sampai bila? well everyone ade limit dia kan

ehh tetiba emo on friday!...no no no.....minggu ni kene enjoy. tetiba!!!.....so besok xde sesi beriadah mcm last week. sebab sume busy.but still...if sempat nk lari kejap besok pg kt jelatek nyer taman tu. our last week nyer picha

x tau ape kejadian ngn mulut itu

Have a great weekend everyone!Be safe baybeh!!

Cicak Man!

10:08 AM Posted In , Edit This 0 Comments »
i is busy yer semalam. x menyempat2....tgk2 jam kul 12...tgk2 jam dh kul 5...argh cry...keje byk x siap lg.....and finally mmg x siap pon. kelam kabut cau awal sebab janji ngn asya nk tgk wayang. gitu

so kami pergi lah tgk wayang. ohyer...selalu asya tgk wyg dengan aunty dia yer...tp kali ni p ngn aku. gitu......so we cr cartoon...senang!!! so mmg ke wgsa walk lah kami. dekat and tgv kan.....sebab aku ade kad i love movie tu. gituuu






ok sebelum movie singgah mkn kt box office cafe. nama pelik ehh....tp makanan sedap gila. serious harga level madam lim...tp lg sedap and puas hati laa mkn. sayur tu mmg aku suka yer...4 kings or heavenly tu. 11.50 sepinggan tu. kalau ko msk sendiri berpinggan2 ko dpt eh

butter chicken pun sedap....aku mati2 ingt jenis berkuah. lol!...tp sedap yer. so overall about the movie...nice ok jalan cerita. lain dr yg lain. 3 bintang dr 5 bintang gitu....asya pun lgsg x tdo yer...tp mmg idok lerrr mama nk tgk movie lps keje sya. mama letih!.....


Insurgent vs divergent!

11:01 AM Posted In , , Edit This 0 Comments »
ooo last weekend...lepas2 kemas rumah....dh mcm bosan plak sebab alisya was not with me kan...so decide to kuar. ohyer...earlier bfast, tkt dia x sempt mkn kn...so i make macaroni with cornbeef for her. hbs dia mkn. im a happy mom



then....lps papa dia dh amik, im off to one u. plan asal nk mkn je tau...then tetiba nmpk tgv n tadaaaaa! terbeli plak tix

so im watchg this...insurgent. best nk mampos. debar2 je aku tgk citer ni



so insurgent ni smbungan dr divergent yer. mmg best gila. sape x tgk lg sila tgk yer.



so bila movie lambat lg....sila lah pegi mkn dulu. mkn di secret recipi. mcm dh lama sgt x mkn sana. order lah prawn macaroni with cheese and lava cake. sedappp gilaaa...there goes my workout.






Ili Mangkuk tgkt & JJCM!~

12:12 PM Posted In , Edit This 0 Comments »
semalam...1 hr aku kt opis skt belakang. ni kalau ade sape yg boleh bunyikan belikat ni....mesti best ni. tgh duduk ni pun aku x leh tunduk yer. punca skt ni x tau la...x dpt dikenal pasti. ohyer....last week on sunday anak dara kuar ngn papa dia...so aku pun dr pg tu dok mengemas n buat laundry yer. seminggu punya bj. almaklum la....hidup berdua...so xde laa byk sgt bj. ingt nk turun dobi bwh...sekali hujan lebat...erm..xperlaa....aku cuci sendiri je la pki machine kt umah ni. gituuu

then...cuci2 toilet...lipat2 kain....sambil tgk tv. mangkuk tingkat with ili and jalan2 cr makan ni mmg series wajib yer. sebab aku suke mkn. gituuuuu......nikmat bila memasak...gituuu...haha

bila tgk dia ni masak...Allah..senang nyaaa memasak...gituuu....the menu very the simple..the way she cook pun very la easy...

ni antara show yg mmg aku xkan tglkan unless xde kt umah. gituuu....i love food katenyer. hahahaha
so while watchg this.....dpt whatsapp from fam group


my dad msg....tanya restoran tu kt mana. my dad masakan mcm tganu n ktan mmg favvy dia..wpun org sabah. 1 Malaysia katenyer. hehehhe.....xperlah..later on april dorg semua dtg sini...kita g cr restoran tu yer pak....

Cadangan masakan Dinner

8:56 AM Posted In Edit This 5 Comments »
ari tu ade angin aku lgsg xnk buat keje ok. xde idea laaa....stress....so keje aku dr pg ke ptg blogwalking yer. sebok aku bc cik mat gebu nyer blog ni. bc ari2 pun x jemu. so sudahnyer...bila dh bc blog masakan tu..tercetus laaa kepelbagaian makanan. cmne nii....?? aku ni mmg suke masak...mkn pun suke...so cmne nk kurus??? heeeeeeeeeeee

yang ni menu on khamis mlm yer.....ayam pong teh, ikan bilis goreng cili padi ngan terung masak kicap yer!


sayur sawi goreng, sotong msk sambal and telur masak sweet sour...boleh?


yg ni ayam masak kicap...sayur tumis ngn fishcake and telur dadar.....


ikan masak cili api.....sayur tumis udang kering taufu chicken rice shop. puas hati aku ok boleh mkn byk taufu ni. kalau kt kedai dpt sikit je and mahal lak tu

aku ni jenis yg x pandai nk matchkan makanan tau.....serious....kengkadang ade org pandai match kan mcm bila masak bening kene match ngn ikan masin n sambal belacan la....tp serious aku x reti. so sape kahwin ngn aku...kene bgtaw k...nk mkn ape this this and that. eehhh...ape kene mengene tu






Omong kosonng!

9:38 AM Posted In Edit This 2 Comments »
haa friday u ols....moh ler kite balik....tetiba.....oooo semalam br dpt connect pc ngn whatsapp kt phone. ketinggalan zaman sungguh aku ni....but better late than never...ehhh boleh gitu?

so weekend ni ke mana? ive got jogging session kt taman metropolitan yer.....ngan my kesayangan...woohoo..x sabarnya......ohyer...nk citer....aku skrg ni kuat tdo la....camne ni..pantang ade masa sikit mesti tdo....kengkadang tu smpi opis kul 7.30 kan...aku boleh tdo ehh smpi kul 8.20...then during lunch kan...ade masa sikit tu..aku leh tdo ehh 30 mins.....pengsannnnn... ntah apa yg penat sgt pun aku x tau la


Sumber inspirasi

11:48 AM Posted In , Edit This 2 Comments »
ok..as for todaya entry more to inpired myself yer....semalam bc blog kak elly...she is talking bout being a mother...well...perangai kak elly ni mcm sejebon je ngn aku....sebab ape...? sebab aku slalu mrh2...selalu angin2 kt asya...pegang pensel x betul pun aku dh angin mcm ape. Padahal budak tu kan br tadika..sighhh.....ntah lah...aku ni mmg mcm harimau...kesian..asya...sad

bila bc blog semalam....inspired sgt dengan entry kak elly tu. oklah sya..mama try jd sepositif yg boleh ok. then....bc blog zie...she is talking bout kerja....dia kate kerja ni amanah...sebab end of month kita kutip gaji kan....dh tu...xkan nk kutip gaji je..kerja x mo buat...no no no....btw....yeah..kerja aku yg skrg ni mmg dh xde masa dh nk tea time laaa...nk lunch smpi 3 jam la..nk msk lambat ke...mmg x ok. 3 bulan kt sini...ko tgk report kerja aku

br 3 bulan tau......hee.....